SYSTEMHUS

Pressombudsmannen uppmanar Mittmedia att ändra rubricering

Systemhus har som tidigare påtalats under det senaste halvåret varit utsatt för ett betydande medialt motstånd baserat på bristfällig faktakontroll, källgranskning och i vissa fall till och med helt avsaknad av detta innan publicering av artiklar. Ett faktum som bolaget återkommande har påtalat och nu har Pressombudsmannen (PO) uppmanat koncernen Mittmedia att i en av sina tidningar, Fagersta Posten, ändra rubriksättningen på en av sina artiklar.

Fagersta Posten publicerade den 21 februari i år en nättidningsartikel med en rubrik, i vilken tidningen påstod att Systemhus skulle vara i konkurs vilket var felaktigt och saknade grund för påståendet, vilket tillfogat bolaget en omfattande verksamhetsskada.

I en tid med en betydande bostadsbrist i samhället har den negativa mediala publiciteten kraftfullt försvårat för Systemhus att genom sitt hyresrättskoncept, samlat under hashtag #allaskabo, vara med och bidra till en lösning.

Systemhus har valt att medverka i att lyfta fram effekterna för företag och individer vid bristfällig faktakontroll och källgranskning, bland annat i en artikelserie publicerad i Aktiebladet.se.

– Vi ser allvarligt på hur Systemhus medialt har framställts baserat på bristfällig faktakontroll, källgranskning och i vissa fall t o m helt avsaknad av sådan. Detta har allvarligt skadat verksamheten och försvårat arbetet med att marknadsföra våra olika hyresrättskoncept runt om i landet. Vi kommer nu att vidta relevanta rättsliga åtgärder och välkomnar som ett första steg Pressombudsmannens agerande mot Mittmedia, säger Linus Söder, VD Systemhus.

Leave a Reply

Your email address will not be published.