Norberg

Pågående projekt

Om Norberg

I norra Västmanland på gränsen till Dalarna ligger Norbergs kommun. Redan under 1000-talet var bygden ett nav för gruv- och järnindustrin, det var i Norberg som gruvnäringen lade grunden för dagens Bergslagen.
I Norbergs kommun finns det goda förutsättningar för en aktiv och stimulerande fritid. Här finns ett stort utbud av kulturmiljöer, hantverk, gott om natur, bra fritidsverksamhet och ett rikt föreningsliv. Norberg erbjuder besökare och invånare idrottsaktiviteter under hela året – på vintern till exempel Engelbrektsloppet och under sommaren Engelbrektsturen.

Bostäderna

Bostäderna finns från 1 rok till 5 rok i storlekarna från 32, 71 och 85 kvm, exakt boyta kommer att förmedlas i samband med upplåtelseavtal.
Vår primära hyresrättsprodukt kallar vi ”Ett till fem” där vi tillsammans med bland annat Millimetern Arkitekter tagit fram ett banbrytande modulsystem som förenklar både
projektering och byggnation väsentligt. Systemhus kan nu matcha allmännyttans hyressättning på i princip alla orter med en accepterbar avkastning.

Standard

I våra hus kan alla hitta en lägenhet som passar för just deras behov. Från små ettor, idealiska för studenter, till stora fyror för barnfamiljen. Alla lägenheter har egen balkong/uteplats och är utrustade med både tvättmaskin och torktumlare.
På bottenvåningen i varje hus finns en mindre lägenhet, lagom för en studerande. Lägenheten är utrustad med en rymlig toalett och med köket i en separat del som ger känslan av att den är större än vad den är. Den egna uteplatsen höjer också livskvalitén för den boende.
Varje hus innehåller också två lägenheter i storleksordningen 45-50 kvm. Femvåningshuset har tre av dessa lägenheter. Precis som alla lägenheter har dessa ordentliga kök och balkong/uteplats i sydvästläge med utsikt över ett område orörd natur.
Bland de större lägenheterna finns två olika typer. Den minsta typen av lägenheter passar både för ensamboende och för ett sambopar. Lägenheterna är på 61 respektive 71 kvm och har en väl tilltagen klädkammare. Värt att nämna är också matplatsen som har en fin utsikt över omgivningen. Dessa lägenheter är placerade på varje våning över entréplanet.
Familjelägenheterna kommer också dem i två storlekar (79 och 85 kvm). Bägge storlekarna av lägenhet har ett rejält kök, med köksö och matplats. Den större lägenheten har ett extra sovrum, en större klädkammare och ett andra badrum. Familjelägenheterna finns på samtliga våningar i alla hus.
I varje hus blandas lägenheter av olika storlekar och typer som passar boende i alla olika skeden av livet. Detta gör att området blir en plats där människor av alla åldrar kan mötas och lära av varandra. Vi på Systemhus anser att detta är en ovärderlig egenskap för det moderna bostadsområdet.

Snabbfakta

Arkitekt: Werner Arkitekter
Antal bostäder: 80 – 100st
Storlekar: 32/ 71 / 85 kvm
Bostadstyp: Hyresrätter
Total markareal: ca 4000 kvm

Intresseanmälan

HEJ! Om du vill veta mer om Attefallshus
Fyll i formuläret här…